Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Chasing Cezanne
Peter Mayle
Magyar cím: Hajsza a Cézanne-ért
Kiadó: Penguin Books Ltd
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: Nagyon jóNagyon jóNagyon jóNagyon jóNagyon jó
Kiadás: 1997
ISBN 10: 014026583x
ISBN 13: 9780140265835
Méret: 11*18   Oldalszám: 214
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
715Ft

Peter Mayle - Chasing Cezanne
A photographer on a visit to a house featured in a magazine he works for, discovers that a Cezanne painting has been stolen from there. With the editor of the magazine as the suspect thief, he is sent on pursuit of her and the Cezanne through London, the South of France and New York.

Szemfényvesztés a nemzetközi műtárgypiacon - ez Peter Mayle új regényének derű- és izgalomforrása. A szerző ismét Dél-Franciaországba kalauzol bennünket. A címben említett hajsza galériákon, neves műgyűjtők otthonán és vérlázítóan ínyenc éttermeken keresztül folyik, közben némi kitérőt tesz a Bahama-szigetekre, Angliába, valamint New Yorkba, ahol a leges-, de legeslegmenőbb lakberendezési folyóirat minden tekintetben szerkesztője, Camilla Jameson Porter divatdiktáló ízlését tükrözi. (Camilla nemrégiben új fejezetet nyitott a munkaebédek világában azzal, hogy egyidejűleg két asztalt foglaltatott, és ide-oda ingázott a város legfelkapottabb étszentélyében.) Camilla megbízása révén érkezik hősünk, André Kelly fotós az Azúr-partra, hogy ott üres fejű, teli zsebű hírességek házait és műkincseit örökítse meg. A munka után masinájával Cap Ferrat-ban csellengő Andrénak szemet szúr, hogy az egyik éppen elutazott műgyűjtő házánál egy Cézanne-t rakodnak be egy fűtésszerelő furgonjába. Milyen különös, gondolja André, és habozás nélkül a festmény, azzal együtt egy nagystílű szélhámosság nyomába ered. Egész sokaság igyekszik siettetni vagy gáncsolni a szórakoztató fordulatokban gazdag kutatómunkát - többek közt egy csinos művészközvetítő, egy minden hájjal megkent műkereskedő, aki vonzódik az élet finomságaihoz, kivált a busás bevétellel kecsegtetőkhöz, egy káprázatos holland képhamisító, néhány nagy étvágyú New York-i ügyeskedő, a háttérben pedig láthatatlanul szorgoskodik az aranykezű konyhafőnökök serege, akiknek ínycsiklandó gasztronómiai remekei időről időre elkényeztetik a Hajsza a Cézanne-ért főhősét, és tantaluszi kínokra kárhoztatják az olvasót.
Az angol születésű Peter Mayle lebilincselő útirajzok (Egy év Provence-ban, Örökké Provence), és regények (Hotel Pastis, Kutyaélet, Mindent vállalok) szerzője. Könyveit eddig huszonkét nyelvre fordították le. Feleségével meg két kutyájukkal Franciaországban és Long Islanden él.

Szerző további művei

Toujours Provence
Year In Provence
Hotel Pastis: A Novel of Provence
Bon Appetit!
Encore Provence
Szerző további művei

Ajánlat

The Very Greedy Bee + CD
Snuggle Up, Sleepy Ones + CD
The Bears in the Bed and the Great Big Storm + CD
The Very Noisy Night + CD
The Crunching Munching Caterpillar + CD
The Teeny Weeny Tadpole with CD
Szerző további művei