Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Mother of God
David Ambrose
Magyar cím: Isten Anyja
Kiadó: Pocket Money Press
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: Nagyon jóNagyon jóNagyon jóNagyon jóNagyon jó
Kiadás: 2004
ISBN 10: 0743489934
ISBN 13: 9780743489935
Méret: 11*18   Oldalszám: 420
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
820Ft

David Ambrose - Mother of God
A beautiful scientist at Oxford University, and a desperate killer in California - one stalking the other. On the internet...Tessa Lambert is gorgeous, young - and a genius. She has just created the first viable artificial intelligence programme. But her discovery is so controversial that she must keep it a secret even from her closest friends and colleagues. As her work grows daily more vital, Tessa's world begins to fall apart, and when her programme takes on its own completely malevolent existence, Tessa must make one last and absolutely terrifying connection...

Rendkívüli képességű tömeggyilkos szedi áldozatait Los Angelesben. Módszere nagyon egyszerű: számítógépével bármilyen rendszerbe, adatbázisba könnyűszerrel betör, így gyűjti az információkat áldozatairól. A rendőrség természetesen tehetetlen. A történet másik szála Angliában játszódik. Itt, Oxfordban tevékenykedik a zseniális orosz kutatónő, Tessa Lambert, aki mesterséges intelligencia kialakításán fáradozik. Munkáját végül siker koronázza, elkészül a nagy mű, Fred, a gondolkodó program. Tessa mindent megtesz azért, hogy elzárja a külvilágtól, ugyanis végzetes hiba lenne, ha véletlenül megszökne a gépéről, hiszen Fred nagyon veszélyes. A probléma akkor kezdődik, amikor a tömeggyilkos, szokásos információgyűjtő útján, betéved az oxfordi rendszerbe, és Fred kiszabadul a világhálóra. A kutatónő nem esik pánikba. Mindent megtesz, hogy megsemmisítse a programot. Ám Fred olyan intelligens, hogy rájön, veszélyben van. Az ő célja egyértelmű: életben maradása érdekében el kell tennie láb alól az "anyját". És mi lesz akkor, amikor a gátlástalan tömeggyilkos és Fred összefog? Hogyan menekülhet meg a zseniális kutatónő az életveszélyből? Van-e kiút? Talán egy másik program?
A regény szerzője David Ambrose. Saját műfajában nemigen akad vetélytársa. Történetét olyan neves tudósok műveinek feldolgozása alapján írta, mint Roger Penrose, Alan Turing és Richard Dawkins.

Ajánlat

The Very Greedy Bee + CD
Snuggle Up, Sleepy Ones + CD
The Bears in the Bed and the Great Big Storm + CD
The Very Noisy Night + CD
Smiley Shark + CD
The Teeny Weeny Tadpole with CD
Szerző további művei