Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
North and South
Elizabeth Gaskell
Magyar cím: Észak és Dél
Kiadó: Collins
Nyelv: Angol
Típus: Új  
Állapot: ÚjÚjÚjÚjÚj
Kiadás: 2011
ISBN 10:
ISBN 13: 9780007902255
Méret: 11*18   Oldalszám: 594
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 2-3 munkanap
895Ft

Elizabeth Gaskell - North and South
This is one of the earliest novels of industrial alienation, tellingly linked to the plight of 19th-century women. It tells of the relationship between Margaret Hale, a girl from the old rural south, and John Thornton, a mill owner from the new industrial north.

A "Phillis" és az "Édesek és mostohák" után életművének meghatározó darabjával, a televíziós sorozatból is ismert "Észak és Dél" című regénnyel folytatódik az angol romantikus irodalom közkedvelt írónője -Elizabeth Gaskell- bemutatása.
Észak- és Dél-Anglia világa között aligha tátongott akkora szakadék, mint a 19. században. A délangol vidékek háborítatlan békéjében a puritán helstone-i lelkészlak ember és természet mesevilága volt. Itt cseperedett hölggyé Margaret Hale, a hajdan csillogó életről álmodott egykori szépség és a szerény, lelkiismeretes, ám gyámoltalan lelkész leányaként. Mások gondozására, s így közmegbecsülésre épülő életük egy csapásra semmivé lesz, amikor az apa megvallja megingását az egyházban. Lelkiismereti okokból föladja hivatalát, s ezzel véget vet a család délvidéki idilljének. Költözni kényszerülnek, s a lombzúgásos, madárfüttyös vidéki életből meg sem állnak a füstös-kormos, arctalan munkástömegekben hullámzó Miltonig.
Észak-Anglia az ipar és a technikai forradalom zajos világa, amelyben a tőke és munka játssza a főszerepet. De hogyan boldogul ebben az embertelen világban a szépreményű, idealista lelkészleány? Hogyan tanulja meg levetkőzni előítéleteit, s elfogadni az északi élet farkastörvényeit, a munka parancsát, és nem utolsósorban a halál szigorát. Meglátja-e a kíméletlen iparváros rejtett szépségeit, és megtalálja-e az utat, amelyen a különös, idegen, de mégis figyelemre méltó textilgyárosig, John Thorntonig eljuthat? Az egyetlen átjárót Észak és Dél között: a szerelem hídját?
Video bemutató

Szerző további művei

Cranford
Cousin Phyllis
Wives and Daughters
Cranford
Cranford
Szerző további művei

Ajánlat

The Bookshop on the Shore
Dunkirk
Intensity
A Column of Fire
Unlucky 13
The Rose Petal Beach
Martin Misunderstood
Sacred Hearts
Szerző további művei