Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Restless
William Boyd
Magyar cím: Nyugtalan
Kiadó: Bloomsbury Books
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: Nagyon jóNagyon jóNagyon jóNagyon jóNagyon jó
Kiadás: 2007
ISBN 10:
ISBN 13: 9780747586203
Méret: 13*20   Oldalszám: 325
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
920Ft

William Boyd - Restless
I am Eva Delectorskaya,” Sally Gilmartin announces, and so on a warm summer afternoon in 1976 her daughter, Ruth, learns that everything she ever knew about her mother was a carefully constructed lie. Sally Gilmartin is a respectable English widow living in picturesque Cotswold village; Eva Delectorskaya was a rigorously trained World War II spy, a woman who carried fake passports and retreated to secret safe houses, a woman taught to lie and deceive, and above all, to never trust anyone.

Three decades later the secrets of Sally's past still haunt her. Someone is trying to kill her and at last she has decided to trust Ruth with her story. Ruth, meanwhile, is struggling to make sense of her own life as a young single mother with an unfinished graduate degree and escalating dependence on alcohol. She is drawn deeper and deeper into the astonishing events of her mother's past—the mysterious death of Eva's beloved brother, her work in New York City manipulating the press in order to shift public sentiment toward American involvement in the war, her dangerous romantic entanglement. Now Sally wants to find the man who recruited her for the secret service, and she needs Ruth's help. RESTLESS is a brilliant espionage audiobook and a vivid portrait of the life of a female spy. Full of tension and drama, and based on a remarkable chapter of Anglo-American history, this is listening at its finest.William Boyd skót író a második világháború egy megtörtént, ám kevéssé ismert epizódját dolgozta fel: a Nyugtalan (Restless) című regény középpontjában egy dokumentum áll.

A könyv szerint Franklin D. Roosevelt elnök pár nappal késõbb ezzel a térképpel támasztotta alá Amerika háborúba való belépésének szükségességét, ám azt valójában a németek helyett minden bizonnyal a brit háborús propaganda juttatta célba.

Franciaország német megszállása után 1940-ben Winston Churchill brit miniszterelnök felmérte, hogy az Egyesült Államok nélkül nem lehet megmenteni Angliát, viszont Amerika vonakodott belépni a háborúba. A közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak 80 százaléka ellene volt és Roosevelt is úgy értékelte, hogy a következő választásokon megbukik, ha intervenciós politikát folytat.

Nagy-Britannia akkor indított amerikai földön egy hatalmas meggyőzési kampányt, amelyet a British Security Coordinationra bízott. Látszólag ez egy marginális szervezet volt, amelyet eltűrt mind az elnök, mind az FBI. Valójában azonban erős propagandaszervezetről volt szó, amely 3 ezer emberrel rendelkezett, és amelynek székhelye Manhattan szívében, a Rockefeller Centerben volt.

Hogy valójában mivel foglalkozott a brit titkosszolgálatokkal kapcsolatban álló BCS azonkívül, hogy befolyásolni próbálta a brit médiát, felfújva, vagy egyenesen kitalálva nyugtalanító híreket (például német terveket Dél-Amerika felosztására, vagy más olyan dolgokat, amelyek náci fenyegetést jelentettek az USA kapuinál), még ma is keveset tud a nagyközönség.
Video bemutató

Szerző további művei

The Blue Afternoon
Brazzaville Beach
Stars and Bars
Brazzaville Beach
Armadillo
Szerző további művei

Ajánlat

The Very Greedy Bee + CD
The Bears in the Bed and the Great Big Storm + CD
The Very Noisy Night + CD
The Teeny Weeny Tadpole with CD
Szerző további művei