Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
She's Come Undone
Wally Lamb
Magyar cím:
Kiadó: Pocket Library
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: JóJóJóJóJó
Kiadás: 1998
ISBN 10: 0671021001
ISBN 13:
Méret: 11*18   Oldalszám: 465
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
420Ft

Wally Lamb - She's Come Undone
In this extraordinary coming-of-age odyssey, Wally Lamb invites us to hitch a wild ride on a journey of love, pain, and renewal with the most heartbreakingly comical heroine to come along in years.

Meet Dolores Price. She's 13, wise-mouthed but wounded, having bid her childhood goodbye. Stranded in front of her bedroom TV, she spends the next few years nourishing herself with the Mallomars, potato chips, and Pepsi her anxious mother supplies. When she finally orbits into young womanhood at 257 pounds, Dolores is no stronger and life is no kinder. But this time she's determined to rise to the occasion and give herself one more chance before she really goes under.A könyv főhőse, Dolores Price egyfajta antihős, az író szinte csak akadályokat görget elé az életben, az első és legrémesebb egy tinikori megerőszakolás.
Innentől Dolores útja lefele vezet, nehéz családi háttérrel, megterhelő és bizonytalan, a maguk szerepét is csak kereső felnőttekkel körbevéve a kislány a TV-hez menekül, és a TV-nézés közben folyamatosan eszik. Mindenféle olyat, amitől aztán akkora lesz, mint egy bálna. A bánata csak még erősebb lefele húzó spirálba rántja őt, amikor más akaratának megfelelve egyetemre jelentkezik, és a kollégiumban megalázzák a méretei miatt. Dolores menekül, eszik, ekkorra már az öngyilkosság sem áll tőle távol, hiszen hatalmas teste az, ami megakadályozza abban, amire a legjobban vágyna, normális emberi kapcsolatokra…amiknek eredeti hiánya miatt fogott bánatevésbe.
Ezután hét évet tölt el egy pszichiátriai intézetben, megpróbálva újraépíteni a gyerekkorát, ezúttal a fájdalmakat feldolgozva. Az intézetből lefogyva és készen egy normális életre, elindul, hogy megkeressse azt a titkon imádott fiút, akinek a képeit évek óta őrzi. Megtalálja, és meg is hódítja, csak éppen az az álomkép, amelyet őrzött a férfiról egészen más, mint a valóság. Dolores első férje, ez az “álomférfi” valójában önző, csak magával foglalkozik, még a közös gyereküket is elveteti, mondván, hogy túl fiatalok ehhez. Dolores boldog akar lenni, és behunyt szemmel él, megteszi amire a férfi kéri, kifele pedig azt mutatja, hogy végre révbe ért. Aztán egyszer csak elég lesz, a férfi megcsalja, és hazudik is neki, Dolores elválik, és rájön, hogy hazugságban ringatta magát. Közben az ő jelleme is fejlődik, akik őfelé fordulnak szeretettel, azokkal elkezd törődni, elhanyagolt és félreértett nagyanyja halála után a szomszédasszonyt ápolja meg, a régi középiskolai lelki tanácsadójával is felveszi az elszakított kapcsolatot, és megápolja őt is.
Aztán egyszer megérkezik az életébe az a férfi, aki tényleg szereti őt, a sebzett lelkű nő jó ideig elutasító. Végül megtalálják egymás, sajnos gyerekük már nem lehet. Dolores valamennyire révbe ért, de ahogy az életben is, a boldogsága sohasem lesz teljes.

Ajánlat

The Very Greedy Bee + CD
Snuggle Up, Sleepy Ones + CD
The Bears in the Bed and the Great Big Storm + CD
The Very Noisy Night + CD
The Crunching Munching Caterpillar + CD
Smiley Shark + CD
The Teeny Weeny Tadpole with CD
Szerző további művei