Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Sweet Tooth
Ian McEwan
Magyar cím: Mézesmadzag
Kiadó: Vintage
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: JóJóJóJóJó
Kiadás: 2013
ISBN 10:
ISBN 13: 9780099578789
Méret: 13*20   Oldalszám: 374
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
820Ft

Ian McEwan - Sweet Tooth
"A web of spying, subterfuge, deceit and betrayal...Acute, witty ...winningly cunning". ("Sunday Times"). The year is 1972. The Cold War is far from over. Britain is being torn apart by industrial unrest and terrorism. Serena Frome, in her final year at Cambridge, is being groomed for MI5. Serena is sent on a secret mission - Operation Sweet Tooth - which brings her into the world of Tom Haley, a promising young writer. First she loves his stories, then she begins to love the man. Can she maintain the fiction of her undercover life? And who is inventing whom? To answer these questions, Serena must abandon the first rule of espionage - trust no one.

A Man Booker-díjas Ian McEwan a kortárs brit irodalom kultikus szerzője, túlzás nélkül mondhatjuk: egyik legnagyobbja. Művei nem pusztán regények, sokkal inkább kihívásokban bővelkedő kalandok. McEwan nevét ismerik a magyar olvasók is: Amszterdam, Őrült szerelem, Vágy és vezeklés, Szombat - hogy csak néhány címet említsünk a gazdag életműből. 2012-es regénye, a Mézesmadzag (Sweet Tooth) nemcsak korrajz (negyven év távlatából), hanem izgalmas, okos, nagyszerűen megszerkesztett ügynöktörténet is. McEwan most sem hagy cserben: rendkívüli tényanyagot használ, pontosan ismeri a politikai játszmák hátterét, de egy percig sem szárazon dokumentarista. Könyvében bámulatosan fonódik össze a szerelmi szál a politikaival, és mindkettő az alkotás értelmét feszegető kérdésekkel.
A szép Serena, zsebében friss cambridge-i matematikadiplomájával, szívében egy felfoghatatlanul kegyetlen szakítás fájdalmával, majdnem véletlenül kerül a brit titkosszolgálathoz. A hetvenes évek elején járunk, az ír zavargások, a hidegháború, az energiaválság idején. Serena imád olvasni, és ennek a szenvedélyének köszönheti, hogy különleges küldetéssel bízzák meg: ajánljon föl egy kulturális fedőszervezet nevében csinos ösztöndíjat egy tehetséges, a szó szabadsága mellett elkötelezettnek látszó, fiatal írónak. Kémtörténet? Korrajz? Valóság és fikció, szerelem és árulás összefonódása? Ez mind - mesterien, ahogy McEwantól megszokhattuk.

Szerző további művei

The Innocent
Atonement
The Child in Time
The Cement Garden
Amsterdam
Szerző további művei

Ajánlat

The Very Greedy Bee + CD
The Bears in the Bed and the Great Big Storm + CD
The Very Noisy Night + CD
The Teeny Weeny Tadpole with CD
Szerző további művei