Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
The Gulag Archipelago 1918-1956
Alexander Solzhenitsyn
Magyar cím: A ​Gulag szigetcsoport
Kiadó: Fontana Press
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: JóJóJóJóJó
Kiadás: 1974
ISBN 10: 0006336426
ISBN 13:
Méret: 11*18   Oldalszám: 660
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
520Ft

Alexander Solzhenitsyn - The Gulag Archipelago 1918-1956
Drawing on his own incarceration and exile, as well as on evidence from more than 200 fellow prisoners and Soviet archives, Aleksandr I. Solzhenitsyn reveals the entire apparatus of Soviet repression -- the state within the state that ruled all-powerfully.Through truly Shakespearean portraits of its victims -- men, women, and children -- we encounter secret police operations, labor camps and prisons; the uprooting or extermination of whole populations, the welcome that awaited Russian soldiers who had been German prisoners of war. Yet we also witness the astounding moral courage of the incorruptible, who, defenseless, endured great brutality and degradation. The Gulag Archipelago 1918-1956 -- a grisly indictment of a regime, fashioned here into a veritable literary miracle -- has now been updated with a new introduction that includes the fall of the Soviet Union and Solzhenitsyn's move back to Russia.

E ​megrázó erejű dokumentumregény megjelenésekor még azokból is kétkedést váltott ki tényeivel, aki a veszélyt vállalva kézről kézre adták a hat részre szabdalt könyvet. Nemcsak a szovjet értelmiségnek a „brezsnyevcsinát” elítélő, a valósággal azonban csak félve szembesülő, közel sem szűk köre riadt vissza a sorokban rájuk tekintő tragédiáktól, de a nyugat-, és különösen a kelet-európai olvasók is.
A Gulag azóta fogalommá vált. nem egyszerűen a személyi kultusz, a sztálinizmus, a brezsnyevi önkény elleni fellépés szükségességének a szimbolumává, hanem a XX. századi embertelenség jelképévé is. Szolzsenyicin könyve nem egyike a „lágerirodalom” nagyszámú visszaemlékezéseinek, hanem maga a kollektív emlékezet. Emlékezet a múltból és a jelenből, s a jelennél is inkább a jövőhöz szól. A regény hősei – a mai dokumentumregény minden szabályát felrúgva – létező – a mai dokumentumregény minden szabályát felrúgva – létező és létezett személyek, saját névvel. Az eseménysor sem írói absztrakció formálta valóság, hanem maga a valóság.

Szerző további művei

One Day in the Life of Ivan Denisovich
August 1914
The First Circle
Ein Tag des Iwan Denissowitsch
Solzhenitsyn stories and prose poems
Szerző további művei

Ajánlat

True Blood 3: Club Dead
Bloodstream
Mockingjay (Hunger Games Trilogy)
Szerző további művei