Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
The Last Runaway
Tracy Chevalier
Magyar cím: Az utolsó szökevény
Kiadó: Harper Collins
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: JóJóJóJóJó
Kiadás: 2013
ISBN 10:
ISBN 13: 9780007350353
Méret: 13*20   Oldalszám: 385
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
620Ft

Tracy Chevalier - The Last Runaway
In New York Times bestselling author Tracy Chevalier’s newest historical saga, she introduces Honor Bright, a modest English Quaker who moves to Ohio in 1850, only to find herself alienated and alone in a strange land. Sick from the moment she leaves England, and fleeing personal disappointment, she is forced by family tragedy to rely on strangers in a harsh, unfamiliar landscape.

Nineteenth-century America is practical, precarious, and unsentimental, and scarred by the continuing injustice of slavery. In her new home Honor discovers that principles count for little, even within a religious community meant to be committed to human equality.

However, drawn into the clandestine activities of the Underground Railroad, a network helping runaway slaves escape to freedom, Honor befriends two surprising women who embody the remarkable power of defiance. Eventually she must decide if she too can act on what she believes in, whatever the personal costs.Amikor Honor nővérével együtt fellép a hajóhídra, úgy érzi, egyszer még visszatér Anglia földjére. De egyelőre csak minél távolabb akar kerülni szerelmi csalódásának helyszínétől, ezért is követi Grace-t, aki egy új és boldog élet ígéretével vőlegényéhez készül Amerikába. Aztán a szerény és erényes kvéker lány magára marad egy számára ismeretlen világban, amely messzebbre nem is lehetne az otthonától. És már sosem térhet vissza onnan, ahol védtelenségében idegenek jóindulatára bízza a sors. Ohio pedig az 1850-es években szeszélyes, kemény életet kínál. Perzsel a nap, tomboló viharok dúlnak, az utak sáros kátyúi nem sok jóval kecsegtetik az utazót. Az áthatolhatatlan erdőségek furcsa és veszedelmes állatok otthonául szolgálnak. És menedéket nyújtanak a rabszolgaságból menekülő szökevényeknek. Honornak hamarosan el kell döntenie, hogy segít-e a szabadságukért minden veszélyt vállaló feketéknek, szembeszáll-e az őket üldöző fehérek kegyetlenségével. Önmagának is helyet keresve egy új közösségben vajon lesz-e elég hit is erő benne, hogy kockázatot vállalva megtalálja az egyetlen helyes választ?

Szerző további művei

The Lady and the Unicorn
The Lady and the Unicorn
The Virgin Blue
Remarkable Creatures
Girl with a Pearl Earring / Falling Angels
Szerző további művei

Ajánlat

The Very Greedy Bee + CD
The Bears in the Bed and the Great Big Storm + CD
The Very Noisy Night + CD
The Teeny Weeny Tadpole with CD
Szerző további művei