Keresés: 0 termék a kosárban | Megnézem
E-Mail  Jelszó  Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Year In Provence
Peter Mayle
Magyar cím: Egy év Provence-ban
Kiadó: Pan Books
Nyelv: Angol
Típus: Használt   Állapot: JóJóJóJóJó
Kiadás: 1989
ISBN 10: 0330312367
ISBN 13: 9780330312363
Méret: 13x20   Oldalszám: 197
Borító: Papír, Puha kötés
Raktáron: Elfogyott
Szállítási idő: 1 munkanap
520Ft

Peter Mayle - Year In Provence
A personal description of Provencal life as seen through the eyes of the author and his wife when they move into an old farmhouse at the foot of the Luberon mountains between Avignon and Aix.

Az ifjú angol házaspár, Peter és neje búcsút int Angliának. Tanyát vásárol Dél-Franciaországban, áthozatja a csatornán két kutyáját, és gyökeret ereszt Provence-ban. Hamar kiderül számukra, hogy az itt élők a hagyományaikhoz ragaszkodó, sokat évődő, de keményen dolgozó derék emberek, akik fél lábbal a múlt században élnek, mégis hamisítatlanul korunk gyermekei. Az ételek iránti érdeklődésük pedig egyenesen a megszállottsággal határos. A jó kenyérért, ha kell, öt faluval is arrébb zarándokolnak, alaposan meggondolják azt is, hol vegyenek bort, a húsokról, sajtokról, tenger gyümölcseiről már nem is beszélve. Az ebédidő hétköznap is két óra, a táplálkozás - amelynek a maga módján mindenki szakértője - szent és sérthetetlen tevékenység.
A mulatságos történetek és páratlan gasztronómiai élmények olvasása közben észrevétlenül is szakértőivé válunk a legendás Provence-nak, s olyan értékes információkhoz jutunk, melyek semmiféle útikönyvben nem szerepelnek.

Szerző további művei

Toujours Provence
Year In Provence
Hotel Pastis: A Novel of Provence
Bon Appetit!
Encore Provence
Szerző további művei

Ajánlat

True Blood 3: Club Dead
Bloodstream
The Maze Runner (Maze Runner Series)
Chasing Harry Winston
Mockingjay (Hunger Games Trilogy)
Catching Fire (Hunger Games Trilogy)
Szerző további művei